Menu
Torgeir Børven fikk sin debut for Rosenborg onsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Poengdeling da Børven debuterte for Rosenborg

Rosenborg spilte lenge godt hjemme på Lerkendal onsdag, men Ivan Näsberg sikret til slutt Vålerenga et fullt fortjent poeng. Kampen endte 1-1.

Av NTB | 01.07.2020 22:32:53

Sport: Näsberg satte ballen i nettet etter en volley fra like innenfor femmeteren. Målet kom etter en retur på et hjørnespark etter 79 minutt.

– Det er sjokkerende at de stive hoftene kommer opp dit, sa Näsberg om målet til Eurosport.

– Det alltid deilig å ta poeng her. Vi kjemper på og fortsetter der vi har vært, sa han.

Vålerengatrener Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med laget.

– Vi gjør en god kamp. Gledelig å se mye av det jeg ønsker at Vålerenga skal være. Vi forsvarer oss bra både høyt og lavt, bortsett fra på målet, sa han til Eurosport.

– Det er godt å få noen slike mål, men det er synd vi ikke følger opp. Første omgang er et stag opp, men vi faller tilbake på gamle synder i andre omgang, sa Lundemo.

Lundemo er inne i sin siste måned for Rosenborg. Fra 1. august flytter han til Kypros og blir Apoel-spiller.

Begge lagene hadde flere gode sjanser i første omgang og det kunne fort kommet flere mål. Blant annet var Bård Finne nære på å sende gjestene i føringen allerede etter halvminuttet spill.

Etter pause tok Vålerenga over mye av styringa, som til slutt resulterte i utligningen.

– Det er godt å få det gjort. Det gikk fort i går, en småstressede dag, sier Børven til Eurosport etter kampen.

Han har tro på at det skal gå bedre for trønderne.

– Jeg har reist hit for å vinne gull og bli toppscorer igjen. Ellers hadde jeg ikke reist. Det har gått riktig vei, men det er absolutt ting å jobbe med.

Etter en tung sesongstart med ett poeng på tre kamper ble Rosenborg og Eirik Horneland enige om å avslutte samarbeidet. I Trond Henriksens første kamp som vikar fikk trønderne en etterlengtet opptur i Bergen, da Brann ble slått 2–1 søndag.

Dagens prestasjon var det Marius Lundemo som kom med. Han ga Rosenborg ledelsen etter et kanontreff fra 20 meter. Ballen endte helt opp i venstre kryss. Vålerange-keeper Kristoffer Klaesson var aldri i nærheten av ballen.

Etter 62 minutter spill kom nyervervingen Torgeir Børven inn for Rosenborg. Børven ble etter mye om og men klar for Rosenborg denne uka. Han kommer fra Odd, som han scoret hat trick for mot nettopp Vålerenga for en uke siden.

(©NTB)

Flere nyheter: