Menu
Saeb Erekat er i kritisk tilstand etter å ha blitt smittet med koronavirus. Han har en rekke underliggende helseforhold som gjør sykdomsforløpet vanskelig å behandle. Foto: Jacquelyn Martin, AP / NTB

PLOs generalsekretær i kritisk tilstand etter koronasmitte

Generalsekretær Saeb Erekat i Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO) ligger i kunstig koma med covid-19-smitte på et sykehus i Israel.

Av NTB | 19.10.2020 17:08:00

Politikk: Tilstanden til 65 år gamle Erekat er mandag ettermiddag kritisk, men stabil. Han er fortsatt i kunstig koma med narkose og i respirator etter at tilstanden ble forverret mandag morgen.

Erekat ble overført til Hadassah-sykehuset i Jerusalem fra sitt hjem på Vestbredden søndag.

Legene kaller sykdomstilfellet «komplisert» og er i samtaler med internasjonale eksperter.

– Erekat hadde en rolig natt, men tilstanden hans er blitt verre mandag morgen og er nå kritisk. Grunnet åndedrettsproblemer ligger han nå i kunstig koma og er intubert, heter det i en uttalelse fra sykehuset.

Grunnet kols fikk Erekat en lungetransplantasjon i USA i 2017 og har et svekket immunsystem. Dette har ført til at han også har fått en bakterieinfeksjon i tillegg til viruset.

Erekat er en av Palestinas mest profilerte ledere de siste 30 årene. Han har vært hovedforhandler i en rekke fredssamtaler i Midtøsten. Han var en av hovedrådgiverne til den avdøde PLO-lederen Yasser Arafat og den sittende palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

(©NTB)

Flere nyheter: