reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kjetil Jansrud og resten av alpinistene kan få en ny utfordring på grensen mellom Sveits og Italia. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Planlegger spektakulær «maratonutfor» – kan gi melkesyrefest for Jansrud og Kilde

Et splitter nytt og rundt fem kilometer langt utforrenn kan bli å finne på verdenscupkalenderen i alpint fra 2022. Løypa krysser landegrenser.

Av NTB | 22.05.2020 15:02:47

Sport: Det er den sveitsiske avisen Neue Zuercher Zeitung som skriver om planene som kan gi Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde og resten av alpineliten en ny utfordring om noen år.

Utforrennet, som vil gjennomføres i en trasé på rundt fem kilometer, skal starte i snaut 4000 meters høyde i fjellet Klein Matterhorn ved skistedet Zermatt. På vei ned skal utøverne krysse den italienske grensen til målgangen i skistedet Cervinia i Italia.

– Vi ønsker dette rennet, og vi skal gjøre alt for å få det til, sier Franz Julen, president i taubaneselskapet Zermatt Bergbahnen, til Neue Zuercher Zeitung.

Tidligere denne uken ble det kjent at det tradisjonsrike utforrennet i Wengen står i fare for å forsvinne ut av verdenscupkalenderen som følge av en økonomisk disputt mellom Det sveitsiske skiforbundet og de lokale arrangørene. I Zermatt har man imidlertid ingen planer om å overta Wengens plass i kalenderen i januar.

Utforprosjektet det jobbes med å realisere er i stedet tenkt lagt til slutten av november, i perioden mellom verdenscupåpningen i Sölden i oktober og de første rennene som normalt følger mot slutten av november.

Ledelsen i Det internasjonale skiforbundet er for lengst forelagt planene, og avtroppende president Gian Franco Kasper heier fram det som kan bli en spennende nyvinning.

– Et utforrenn i Zermatt i november passer perfekt inn i kalenderen vår. Vi støtter prosjektet fullt ut, sier han ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Det er for øvrig ikke hundre prosent avklart om det tradisjonsrike Wengen-rennet blir borte kalenderen. Siste ord er ikke sagt i saken.

I Zermatt er offensiviteten uansett stor. Arrangørene ønsker også å arrangere verdenscuprenn for kvinner i årene som kommer.

Han er av drivkreftene bak prosjektet og opplyser at det fra italiensk side er full oppslutning om prosjektet.

Utforrennet i den klassiske Lauberhorn-løypa i Wengen er per dags dato det lengste i verdenscupsirkuset i alpint. Det måler 4455 meter. Dersom planene i Zermatt settes ut i live, må Jansrud, Kilde og resten av verdenseliten belage seg på en enda større kraftanstrengelse.

(©NTB)

Flere nyheter: