Menu
Anders Aukland og de øvrige langløperne har fått utsatt sesongstarten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Plan B iverksatt for Aukland & co. – viruset tvinger fram utsatt sesongstart

Smitteøkningen i Europa gjør at arrangøren av langdistansecupen Ski Classics skyver sesongstarten til over nyttår.

Av NTB | 05.11.2020 15:08:01

Sport: Det opplyser Ski Classics på sine nettsider torsdag.

Dermed blir lagtempokonkurransen i sveitsiske Zuoz 14. januar vinterens første renn for superveteranen Anders Aukland og resten av langløpssirkuset.

«Starten er nå planlagt å gå i midten av januar ut fra en forventning om at situasjonen vil bedre seg mot slutten av året», heter det i en uttalelse.

Sesongåpningen, der både lagtempokonkurransen og 65 kilometer lange Engadin La Diagonela inngår, er flyttet fra italienske Livigno til sveitsiske Zuoz.

Den forskutte sesongstarten betyr videre at rennene kommer tett i januar. Allerede 23. januar er det Toblach-Cortina, og helgen etter venter prestisjetunge Marcialonga.

La Venosta skulle opprinnelig gått i desember, men er nå flyttet til helgen etter Marcialonga, nærmere bestemt 7. februar. Sju dager deretter er det Jizerska50, før Vasaloppet og Birkebeinerrennet står for tur.

Ski Classics opplyser videre at ytterligere ett renn innlemmes i terminlisten «for å styrke avslutningen av sesongen». Det 100 kilometer lange Årefjällsloppet 27. mars blir derfor en del av Ski Classics.

Distansen på 100 kilometer er den lengste i langdistansecupens historie. Rennet har start og målgang i svenske Vålådalen.

Cli Classics opplyser at en endelig beslutning rundt gjennomføringen av hvert enkelt arrangement vil bli tatt to uker før start. Minimum fem konkurranser må avholdes for å kunne kåre en sammenlagtvinner.

(©NTB)

Flere nyheter: