Menu
Kalvin Phillips (nr. 4) er klar for Manchester City. Foto: Jon Super/AP/NTB.

Phillips klar for City: – Vil teste meg på neste nivå

Den engelske midtbanegeneralen Kalvin Phillips (26) har signert en seksårsavtale med fjorårets Premier League-mester Manchester City.

Av NTB | 04.07.2022 11:31:13

Sport: Det bekrefter de lyseblå på sine nettsider. 26-åringen er hentet til klubben for å fylle tomrommet etter Fernandinho, som etter ni år i klubben forlot Manchester etter sist sesong. Phillips skal koste City i overkant av 500 millioner kroner.

Phillips er klubbens tredje signering i sommervinduet. Fra før har Erling Braut Haaland og keeper Stefan Ortega signert for klubben.

– Det er selvfølgelig en god følelse. Jeg har gjort det bra i Leeds de siste sesongene, og nå vil jeg teste på meg på neste nivå. Måten de spiller på er utrolig og noe jeg alltid har vært tiltrukket av, sier Phillips og fortsetter:

– City har bevist at de er landets beste lag og Pep Guardiola er en av de beste managerne i verden. Å spille og lære under ham er noe jeg gleder meg veldig til.

Midtbanespilleren har vært en fremtredende figur siden klubben rykket opp i 2020. Store deler av forrige sesong ble imidlertid ødelagt av en hamstringskade som satte Phillips ut av spill i 14 sammenhengende kamper.

Også med det engelske flagget på brystet har Phillips gjort sakene sine bra. 8. september 2020 fikk han sin landslagsdebut mot Danmark.

I fjorårets fotball-EM startet han samtlige av kampene da laget tok seg til finalen mot Italia, og leverte gode prestasjoner i tospann med Declan Rice.

Phillips har tilbrakt de siste tolv sesongene i Leeds. Fra 2010 til 2014 var han en del av klubbens akademi, før han i 2014/2015-sesongen tok steget opp på førstelaget.

På totalt 214 opptredener for klubben endte 26-åringen på 13 nettkjenninger.

(©NTB)