Menu
På den fjerde etappen av årets Tour de France trodde Jasper Philipsen at han hadde stukket av med etappeseieren da han vant spurten i hovedfeltet bak Wout van Aert. Søndag kunne belgieren omsider juble med god grunn. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Philipsen sterkest i fartsfylt Tour-avslutning

Jasper Philipsen hadde mest å gi og slo rivalene da den 15. etappen av årets Tour de France ble avgjort i en massespurt i franske Carcassonne.

Av NTB | 17.07.2022 18:00:43

Sport: Søndagens triumf var belgierens første etappeseier i årets ritt. Philipsen kjører sitt tredje Tour de France.

Alexander Kristoff maktet ikke å hevde seg helt i toppen.

I heseblesende 38 varmegrader ble det en etterlengtet mulighet for feltets spurtkanoner da søndagens 202,5 kilometer flate etappe fra Rodez til Carcassone kulminerte i massespurt.

Man må nemlig helt tilbake til den 3. etappen i Danmark for å finne sist gang spesialspurterne gjorde opp om etappeseieren. Da var Dylan Groenewegen sterkest på de avgjørende meterne i Sønderborg.

Søndagens etappe var preget av mye dramatikk. Med drøye seks mil til mål måtte Steven Kruijswijk stå av rittet etter en velt. Omtrent på samme sted møtte bruddet kort tid før demonstranter som hadde satt seg ned i veibanen.

Danske Magnus Cort måtte etter en positiv koronatest bryte Tour de France før etappestart, og ble dermed fratatt muligheten til å gjenta Carcassone-bragden fra 2018.

Slovenske Primoz Roglic sto også av rittet med skade før søndagens etappe.

Mandag får rytterne en kjærkommen hviledag, før sykkelsirkuset ruller videre med en 178,5 kilometer lang og kupert etappe fra Carcassonne til Foix tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: