Menu
Et skilt med informasjon om munnbindpåbudet på den internasjonale flyplassen i Philadelphia tirsdag. Foto: Matt Rourke / AP / NTB

Philadelphia dropper munnbindpåbud

Kun få dager etter at det ble innført på nytt, opphever den amerikanske storbyen Philadelphia munnbindpåbudet som gjaldt innendørs.

Av NTB | 22.04.2022 07:04:32

Politikk: Philadelphia ble den første store amerikanske byen som gjeninnførte munnbindpåbud på grunn av økende smittetall i vår. Det skjedde mandag.

Munnbindpåbudet førte til sterke reaksjoner og myndighetene i storbyen har forsvart det flere ganger denne uken. Men fredag kommer det til å bli opphevet, opplyste en talsperson for ordfører Jim Kenney sent torsdag.

– På grunn av synkende innlagttall og en utflating av smittetilfellene, vil byen nå gå til en sterk anbefaling om å bruke munnbind innendørs i stedet for et påbud, sier talsperson Kevin Lessard til The Philadelphia Inquirer.

Antallet personer innlagt med koronasmitte falt til 65 torsdag, det laveste på en uke. Toppen ble nådd søndag med 82 sykehusinnlagte. Philadelphia har 1,5 millioner innbyggere.

(©NTB)

Flere nyheter: