Menu
Phil Neville blir trener i Inter Miami. Foto: Marit Hommedal / NTB

Phil Neville slutter som England-sjef

Phil Neville gir seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene. Han hopper rett over i jobben som hovedtrener i Inter Miami.

Av NTB | 18.01.2021 18:23:29

Sport: Englands fotballforbund opplyste mandag om Nevilles avgang. Noen timer senere ble han bekreftet klar for et nytt fotballiv i USA.

– Det har vært en ære å lede England, og jeg har hatt tre av de beste årene i karrieren min med «Løvinnene», sier Neville til ESPN.

Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham ville hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

– Jeg har kjent Phil siden vi begge var tenåringer i akademiet til Manchester United. Vi deler samme fotball-DNA etter å ha blitt trent av de beste lederne i idretten, sier Beckham til Miami-lagets nettsider.

Neville har vært i rollen som England-trener siden januar 2018, men kunngjorde i april 2020 at han skulle gi seg sommeren 2021 til tross for utsettelsen av EM til 2022.

Fra før av har nederlenderen Sarina Wiegman (50) allerede signert en kontrakt som gjør henne til England-sjef fra september 2021.

Neville skulle i utgangspunktet lede Storbritannias lag i OL i Tokyo til sommeren. Det er ikke klart hvem som tar over den jobben.

(©NTB)

Flere nyheter: