Menu
Slik ser beholderen som brukes til å frakte Pfizer-vaksinen ut. Foto: Samuel Corum / The New York Times via AP / NTB

Pfizers vaksineresultater publisert i medisinsk tidsskrift

Pfizer og Biontechs vaksineresultater er publisert i New England Journal of Medicine. Testresultatene omtales som en triumf.

Av NTB | 10.12.2020 23:23:02

Medisin og helse: AstraZeneca og Oxford-universitetets vaksineresultater ble publisert i The Lancet tirsdag som den første av vaksinekandidatene i et fagfellevurdert medisinsk tidsskrift. Nå er også Pfizers resultater publisert.

– Testresultatene er gode nok til å stå seg alle tenkelige analyser. Dette er en triumf, heter det i den redaksjonelle omtalen av resultatene.

Den fullstendige kliniske undersøkelsen omfattet nesten 44.000 testsubjekter. Artikkelen bekrefter etter fagfellevurdering at vaksinen har 95 prosent effektivitet i å forhindre koronasykdom.

Av ti personer som fikk alvorlig sykdomsforløp med covid-19 etter studien, hadde ni fått placeboinjeksjon og én person hadde fått vaksinen.

Det lave antallet smittede i studien gjør at det ikke er mulig å konkludere om de sjeldne tilfellene av sykdom etter vaksinasjon kan utvikle mer alvorlige forløp.

Som med andre vaksiner er det også usikkert hvor lenge vaksinen gir immunitet og hvilke bieffekter som kan oppstå over lengre tidsperioder etter vaksinen.

(©NTB)

Flere nyheter: