Menu
Pfizer ber USAs legemiddeltilsyn om godkjenning for koronavaksine til barn under fem år. På bildet klargjør sykepleier Lydia Holly en vaksinedose til et eldre barn på Children's National Hospital i Washington. Arkivfoto: Carolyn Kaster / AP / NTB

Pfizer søker om koronavaksine til barn

Pfizer opplyser at de søker om godkjenning for en koronavaksine for barn under fem år.

Av NTB | 02.02.2022 00:05:34

USAs 19 millioner barn under fem år er den eneste gruppa i USA som det ennå ikke er koronavaksiner til, og mange foreldre har etterspurt vaksiner til de yngste etter hvert som omikronvarianten sprer seg og rekordmange barn legges inn på sykehus.

USAs legemiddeltilsyn FDA ba Pfizer og partneren Biontech søke tidligere enn de hadde planlagt. Dersom vaksinen blir godkjent, vil barn fra seks måneder oppover kunne få den fra mars.

Vaksinen som det søkes om godkjenning til, har en styrke som bare er en tidel av dosen som voksne får.

Et åpent spørsmål er fortsatt hvor mange doser barn trenger. Testingen viser at lavdosevaksinen er sterk nok for de minste, men ikke for barn i barnehagealder. Det betyr at bare to doser blir godkjent foreløpig.

Barn har langt mindre risiko for å bli syke av koronaviruset enn voksne, men det kan skje, og nå er smitteraten blant barn høyere enn noensinne.

– Det vi ser nå, er mange flere innleggelser av barn, og dessverre, også noen dødsfall i den aldersgruppen, sier Sean O’Leary ved Colorado-universitetet.

(©NTB)

Flere nyheter: