Menu
Legemiddelselskapet Sanofi inngår et samarbeid med konkurrenten Pfizer for å produsere koronavaksiner til sommeren. Illustrasjonsfoto: Thibault Camus, AP / NTB

Pfizer inngår samarbeid med fransk legemiddelprodusent

Legemiddelselskapet Pfizer har inngått et samarbeid med det franske selskapet Sanofi om å produsere 125 millioner vaksinedoser i år.

Av NTB | 27.01.2021 12:23:03

Medisin og helse: Pfizer produserer koronavaksiner i samarbeid med utvikleren Biontech. De var de første til å få godkjent en koronavaksine i EU.

I år vil konkurrenten Sanofi hjelpe Pfizer med å produsere 125 millioner vaksinedoser i selskapets fabrikk i Frankfurt i Tyskland. Vaksinene produsert ved fabrikken vil trolig være klare rundt sommeren og bli distribuert i EU.

Sanofis egen vaksine i samarbeid med den britiske partneren GlaxoSmithKline vil trolig ikke være klar før sent i 2021.

– Vi har sett på hvordan vi kan vise solidaritet, sier Sanofis sjef i Frankrike, Olivier Bogillot.

– Når du ser på de teknologiske og industrielle kapasitetene til Sanofi, vår ekspertise, så er jeg veldig stolt over at Sanofi har tatt dette valget, sier han.

Det er ikke oppgitt noen økonomiske rammer for avtalen.

Sanofi er blitt kritisert av franske politikere for planlagte kutt i arbeidsplasser under pandemien. Franske myndigheter har presset selskapet til å hjelpe konkurrenter med å produsere vaksiner, ettersom etterspørselen er høy og mange europeiske land sliter med høye smittetall.

Verken Sanofi eller det Paris-baserte Pasteur-instituttet har så langt lykkes med å produsere en egen vaksine.

(©NTB)

Flere nyheter: