Menu
Petter Rønningen (t.h.) er død etter lang tids sykdom. Han jobbet under Gerhard Heiberg i Lillehammer-OLs lokale organisasjonskomité. Her er de avbildet i forbindelse med lekenes 25-årsjubileum i 2019. Foto: Geir Olsen / NTB

Petter Rønningen er død – spilte viktig rolle for Lillehammer-OL

Petter Rønningen (82) gikk bort natt til torsdag etter lang tids sykdom. Han gjorde en sentral jobb før og under vinter-OL på Lillehammer i 1994.

Av NTB | 04.03.2022 12:16:52

Sport: Det er Gudbrandsdølen Dagningen som melder om Rønningens bortgang. Han hadde en viktig rolle i forberedelsene og avviklingen av Lillehammer-lekene.

– Petter Rønningen skrev seg for all framtid inn i denne byens historie gjennom en ruvende innsats før og under Lillehammer-OL, sier tidligere ordfører Audun Tron til GD.

Rønningen var viseadministrerende direktør i organisasjonskomiteen og operativ leder for selve OL-gjennomføringen. Han utgjorde toppledelsen med direktør Gerhard Heiberg.

– Jeg har kjent Petter siden 1957, da vi gikk sammen på befalsskolen i Kristiansand. Men virkelig venner ble vi først i 1988 i forbindelse med arbeidet før og under OL. Vi var verdens beste venner, og det er ufattelig trist å motta budskapet om hans død, sier Heiberg til lokalavisen.

Etter OL var Rønningen i mange år styreleder for Lillehammer Olympiapark, som hadde i oppgave å sikre etterbruken av anleggene. I tillegg var han medlem i IOCs evalueringskomiteer for vinterlekene i 2002 og sommer-OL i 2004 og 2008.

(©NTB)