Menu
Rederarving og kunstsamler Petter Olsen solgte torsdag kveld to Munch-malerier for til sammen 244 millioner kroner. Her er han fotografert i New York i 2012 da Sotheby's auksjonerte bort Munchs «Skrik» for 107 millioner dollar. Foto: Linda Forsell / NTB

Petter Olsen solgte Munch for 244 millioner

Rederarving og kunstsamler Petter Olsen solgte torsdag kveld to Munch-malerier for til sammen 244 millioner kroner.

Av NTB | 25.03.2021 22:38:21

Kultur og underholdning: Det var knyttet stor spenning til auksjonen der to kjente malerier av Edvard Munch gikk under hammeren hos auksjonshuset Sotheby’s i London, skriver Aftenposten.

«Selvportrett med palett» ble solgt for 4,3 millioner pund, rundt 51,4 millioner kroner. Utropsprisen var satt til mellom 53 og 77 millioner kroner.

Motivet «Sommerdag/Omfavnelse på stranden» ble solgt for 16,2 millioner pund, tilsvarende noe over 193 millioner kroner. Anslått verdi var på forhånd satt til mellom 106 og 142 millioner kroner.

– At vi får respons fra Kina, Europa og USA viser fremfor alt Edvard Munchs genialitet idet at han åpenbart snakker til hele verden, sier kunsthistoriker Cecilie Malm Brundtland, som representerer auksjonshuset i Norge.

Hun bekrefter at det var en asiatisk kjøper av «Sommerdag/Omfavnelse på stranden», og at det synes som om kjøperen av selvportrettet også er bosatt utenfor Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: