reklame for smiaa
Menu
Advokat Halvard Helle er Petter Northugs advokat. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Petter Northug: – Jeg har et alvorlig rusproblem

Petter Northug sier at han sliter med rusproblemer som følge av hard festing. Han kaller det omfattende.

Av NTB | 21.08.2020 12:08:26

Sport: Fredag møtte den tidligere langrennsstjernen pressen for første gang etter at han sist torsdag ble stoppet av en politipatrulje i 110-sonen på E6 ved Gardermoen. Pressekonferansen fant sted på et hotell i Trondheim.

Et stort antall medier var på plass for å høre skiprofilen sette ord på situasjonen han har havnet i.

– Jeg har et alvorlig rusproblem bestående av alkohol, narkotika og piller i forbindelse med periodevis hard festing. Det har blitt mye hard festing i det siste. Jeg har ikke tatt det på alvor, fornektet det og skjult det for dem rundt meg. Konsekvensen er at det har blitt svært alvorlig og omfattende, sa Northug.

– Jeg har sviktet igjen og vil si unnskyldning til alle det angår, sa Northug.

– Jeg skammer meg over at jeg i jakten på spenning og intense opplevelser. Nå har det gått over styr, og jeg trenger hjelp, fortsatte han.

Den tidligere langrennsstjernen viser til at han har vært med på mange artige prosjekter, men at han ikke alltid har hatt det godt med meg selv.

– Jeg mangler struktur i hverdagen som jeg hadde som utøver, sa Northug.

Senere fant politiet også det som beskrives som en mindre mengde narkotika i Northugs bolig. Den tidligere langrennsprofilen har selv bekreftet at det dreier seg om kokain.

34-åringen er siktet for fartsovertredelse, kjøring i påvirket tilstand og oppbevaring av narkotika. Svarene på blodprøven Northug

Han beklaget videre situasjonen han har havnet i overfor familie, venner og samarbeidspartnere.

Northugs fart ble målt til 168 kilometer i timen og politiet fant grunn til å mistenke 34-åringen for å kjøre i ruspåvirket tilstand. Skiprofilens førerkort ble beslaglagt på stedet.

(©NTB)

Flere nyheter: