reklame for Sheiken Bowling
Menu
28. september brant det i produksjonsanlegget på Melkøya utenfor Hammerfest. Petroleumstilsynet betegner brannen som «en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie» og har satt i gang gransking. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB

Petroleumstilsynet fant flere avvik før brannen på Melkøya

Petroleumstilsynet fant flere avvik og mangelfull oppfølging av tiltak på Equinors petroleumsanlegg på Melkøya kun uker før den alvorlige brannen 28. september.

Av NTB | 02.10.2020 10:38:20

Ulykker og naturkatastrofer: Equinor opplyser at Petroleumstilsynet i uken før hendelsen gjennomførte et elektro- og storulykketilsyn på anlegget. Her observerte tilsynet flere tiltak og avvik som ikke hadde blitt tilfredsstillende fulgt opp av Equinor siden samme type tilsyn ble gjennomført i 2017.

Denne informasjonen fikk Equinor 24. september, fire dager før brannen som blir beskrevet som «den mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie» av Petroleumstilsynet.

– Equinor ser alvorlig på tilbakemeldingene. Vi undersøker grunnlaget for funnene med sikte på å gjennomføre tiltak som utestår i påvente av den endelige tilsynsrapporten fra Petroleumstilsynet. Equinor vil også evaluere om funnene er enkeltstående eller skyldes mangelfulle rutiner/systemer, sier konserndirektør Irene Rummelhoff.

Årsaken til brannen er enda ikke kjent, men den startet i en turbin på produksjonsanlegg på ettermiddagen 28. september, og ble slukket sent samme kveld.

Anlegget på Melkøya er foreløpig steng etter brannulykken, og Equinor skriver i en pressemelding at de vil komme tilbake med oppdatert informasjon om oppstart av Hammerfest LNG på et senere tidspunkt.

(©NTB)

Flere nyheter: