Menu
Perus opposisjonsleder Keiko Fujimoris da hun tirsdag ble pågrepet etter at en domstol i landet hadde avgjort at hun skulle tilbakeføres til varetekt mens hun etterforskes for å ha mottatt ulovlig partistøtte fra den brasilianske entreprenørselskapet Odebrecht. Foto:. Francisco Medina/Perus Palace of Justice Press Office/ AP/ NTB scanpix

Perus opposisjonsleder Keiko Fujimori satt tilbake i fengsel

En domstol i Peru har satt landets opposisjonsleder, Keiko Fujimori, tilbake i varetekt i påvente av korrupsjonsetterforskningen mot henne.

Av NTB | 29.01.2020 02:30:22

Kriminalitet og rettsvesen: Etterforskerne av korrupsjonssaken mot opposisjonslederen i Peru, fikk tirsdag medhold i anken etter at landets grunnlovsdomstol i november løslot Fujimori fra varetekt. Etter den nye kjennelsen om 15 måneder i varetekt, ble den 44 år gamle politikeren umiddelbart pågrepet av politiet.

Keiko Fujimori, som er datteren til Perus tidligere president Alberto Fujimori, hadde fram til november sittet 13 måneder i varetekt, beskyldt for korrupsjon. Opposisjonslederen er anklaget for å ha mottatt 1, 2 millioner amerikanske dollar i ulovlig partistøtte fra det brasilianske entreprenørfirmaet Odebrecht i forbindelse med presidentvalgkampen i Peru i 2011.

Nye bevis i saken mot opposisjonslederen ga grunn til å frykte at Fujimori kunne flykte fra Peru eller forsøke å påvirke etterforskningen, anførte aktor Jose Domingos Perez

Fengslingskjennelsen tirsdag kommer i kjølvannet av valget søndag der det en gang så mektige partiet Fuerza Popular (FP) raste nedover på oppslutningen. Partiet mistet mange plasser i nasjonalforsamlingen de siden 2016 hadde dominert. FP har hatt stort flertall i nasjonalforsamlingen, med 73 av 130 seter, men etter valget ligger partiet an til å bli det sjette største.

(©NTB)

Flere nyheter: