Menu
Nasjonalforsamlingen i Peru stemmer for å stille Perus president Martin Vizcarra for riksrett. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB

Perus folkevalgte stemmer for å avsette presidenten

Et flertall i Perus nasjonalforsamling stemmer i en riksrettssak for å avsette landets president Martin Vizcarra for korrupsjon.

Av NTB | 10.11.2020 01:53:00

Politikk: Avstemningen pågikk fortsatt ved 1.30-tiden natt til tirsdag norsk tid, men på det tidspunktet var allerede de nødvendige 87 stemmene som trengs for å avsette ham, blitt avlagt.

I avstemningen mandag kveld anklaget de folkevalgte ham for å ha tatt imot 630.000 dollar i bestikkelser i to byggeprosjekter da han var guvernør i en provins sør i landet fra 2011 til 2014, og de kritiserte ham for dårlig håndtering av koronapandemien i landet, mangel på medisinsk oksygen, feil bruk av hurtigtester for å påvise antistoffer, og økende fattigdom.

Avstemningen markerte siste kapittel i den politiske uroen i Peru. Landet har verdens høyeste dødelighetsrate i antall koronadødsfall, målt per innbygger.

I en forsvarstale før avstemningen avviste presidenten å ha gjort noe galt.

Anklagene som de folkevalgte rettet mot Vizcarra, er under etterforskning av landets påtalemyndighet, men det er ikke tatt ut noen siktelse.

I henhold til landets grunnlov er det nasjonalforsamlingens leder Manuel Marino som overtar presidentens funksjoner inntil presidentperioden utløper i juli.

Forrige mandag stemte nasjonalforsamlingen for å stille ham for riksrett. Det skjedde mindre enn to måneder etter at han overlevde et mistillitsvotum.

(©NTB)

Flere nyheter: