Menu
Kriminalteknikere på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En person er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Person pågrepet etter funn av død person i Halden

En person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En person er pågrepet i forbindelse med dødsfallet.

Av NTB | 04.05.2021 00:09:36

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi kan bekrefte at en person er funnet død og en person er pågrepet i saken. Vi kommer ikke til å gå ut med kjønn og alder på de involverte siden pårørende ikke er varslet, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen, som skjedde innendørs, via AMK klokken 22.05 mandag kveld. Få minutter senere rykket seks-sju politibiler ut til en leilighet i Halden sentrum.

Overfor NRK bekrefter innsatsleder Frode Pedersen at de mistenker at de står overfor et drap.

– Det ligger i kortene, det, sier Pedersen.

Natt til tirsdag kom krimteknikere fra politiet i Østfold til stedet for å foreta tekniske undersøkelser. Ifølge operasjonsleder Aas er det ikke aktuelt å involvere Kripos.

– Ikke slik det ser ut nå i natt. Vi får se hva de finner ut i natt, så vil det bli tatt en avgjørelse på dagtid tirsdag.

Et vitne i nabolaget forteller til NRK at hun hørte skrik og rop om hjelp før politiet kom til stedet.

– Det hørtes ut som en kamp på liv og død. Et øyeblikk etter var politiet her. De tok seg inn i leiligheten med skjold, sier hun.

Flere nyheter: