Menu
Brannen startet i et rekkehus i Korshagen på Skedsmokorset og spredte seg til en annen bolig i rekkehuskjeden. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Person omkom i rekkehusbrann på Skedsmokorset

En person omkom i en brann i et rekkehus på Skedsmokorset på Romerike tirsdag kveld. Like før klokken 21 opplyste brannvesenet at brannen var under kontroll.

Av NTB | 03.08.2021 21:16:22

Ulykker og naturkatastrofer: Brannen startet i et rekkehus i Korshagen og spredte seg til en annen bolig i rekkehuskjeden. De nærliggende rekkehusene ble evakuert. Brannen startet litt før klokka 19.

– Siste melding fra stedet er at vi har kontroll på brannen og driver innvending slukking, sa vaktleder Espen Stabell ved Øst 110-sentral til NTB like før klokken 21.

Politiet opplyser at det ser ut til å ha vært tre personer i rekkehuset der brannen startet.

– Én av de tre personene som er registrert bosatt på adressen, er bekreftet omkommet, mens to får helsehjelp på stedet. Jeg har ikke informasjon om tilstanden deres, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser at de pårørende er varslet.

– Vi har jobbet med å få evakuert folk fra de nærliggende rekkehusene og forsøker å danne oss et bilde av hva som har skjedd, sier Lorentzen.

Siden det er en del røyk i området, bes naboer om å holde dører og vinduer lukket. Flere naboer får også helsehjelp på stedet etter å ha pustet inn røyk.

Naboer forteller til Romerikes Blad at brannen utviklet seg raskt.

– Det var overtent på mindre enn fem minutter. Flere forsøkte å slukke brannen med hageslangene sine, men de rakk ikke fram. Da politiet kom til stedet, ble vi bedt om å trekke oss unna, sier nabo Aleksander Lurud til lokalavisen.

(©NTB)

Flere nyheter: