Menu
En person omkom i brannen på Skedsmokorset. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Person omkom i brann på Skedsmokorset

En person omkom i en brann i et rekkehus på Skedsmokorset på Romerike tirsdag kveld. To personer behandles av helsepersonell.

Av NTB | 03.08.2021 20:01:49

Ulykker og naturkatastrofer: Brannvesenet jobber fortsatt på stedet med slukking av brannen i Korshagen, opplyser Øst politidistrikt. Brannen startet i et rekkehus og har spredt seg til en annen bolig i rekkehuskjeden.

De nærliggende rekkehusene er evakuert.

– Én av de tre personene som er registrert bosatt på adressen, er bekreftet omkommet, mens to får helsehjelp på stedet. Jeg har ikke informasjon om tilstanden deres, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

– Brannen har spredt seg til en annen boenhet, og det er fare for at den sprer seg til flere, men vi føler oss sikre på at det ikke er folk der, sier Lorentzen.

Brannvesenet opplyste i 20-tiden at de ikke har kontroll på brannen.

– Det jobbes fortsatt med å få kontroll, og det er fortsatt spredningsfare, sier vaktleder Espen Stabell ved Øst 110-sentral til NTB.

Brannen startet litt før klokka 19. Brannvesenet mener ifølge politiet det ikke er fare for at brannen vil spre seg til andre rekkehuskjeder.

– Vi har jobbet med å få evakuert folk fra de nærliggende rekkehusene og forsøker å danne oss et bilde av hva som har skjedd, sier Lorentzen.

Siden det er en del røyk i området, bes naboer om å holde dører og vinduer lukket. Flere naboer får også helsehjelp på stedet etter å ha pustet inn røyk.

(©NTB)

Flere nyheter: