reklame for Sheiken Bowling
Menu
Pernille Harder i aksjon for Wolfsburg i søndagens mesterligafinale, mot Lyon-spiller Saki Kumagai. Harder fortsetter karrieren i Chelsea. Foto: Gabriel Buoys, Pool via AP / NTB scanpix

Pernille Harder klar for Chelsea

Den danske fotballstjernen Pernille Harder har signert for Chelsea etter å ha vunnet serie og cup med tyske Wolfsburg fire år på rad.

Av NTB | 01.09.2020 18:53:00

Sport: Chelsea bekrefter overgangen på sitt nettsted. 27-åringen blir i London-klubben lagvenninne med den norske landslagtrioen Guro Reiten, Maren Mjelde og Maria Thorisdottir.

Hun blir også lagvenninne med kjæresten Magdalena Eriksson, som er Chelsea-kaptein.

Harder avsluttet Wolfsburg-tiden med finaletap i mesterligaen mot Lyon sist helg. Det er en turnering hun ikke har opplevd å vinne. Nå skal hun prøve å hjelpe Chelsea til mesterligasuksess.

– Jeg gleder meg til å spille for en så stor klubb, sammen med så mange fantastiske spillere og i en veldig spennende liga, sier Harder.

– Hun er en fantastisk lagspiller som vil heve seg til et nytt nivå. Hun valgte Chelsea som klubben der hun kan få til det, og det er en stor kompliment.

Ifølge DR, som viser til tyske medier, betaler Chelsea en overgangssum på 330.000 euro (3,5 millioner kroner). Det gjør Harder til den dyreste kvinnelige fotballspiller.

Harder er Danmarks landslagskaptein og har på 118 landskamper scoret 61 mål. Forrige sesong ble hun suveren toppscorer i Bundesliga med 27 mål.

– Pernille er en av de beste spillerne i verden. Det hun har gjort i Wolfsburg og Linköping, og med Danmarks landslag, viser hvor verdifull hun er for et lag, sier manager Emma Hayes.

– Det viser at noe skjer i kvinnefotballen. Hvis noen for tre-fire år sidee hadde sagt at jeg ville bli solgt for et slikt beløp, ville jeg ikke trodd dem. Det er kjempestort, sier hun til DR.

(©NTB)

Flere nyheter: