Menu
Vålerengas kvinnelag vant sølv både i serie og cup i fjor. Nå permitterer klubben både spillerne og andre ansatte på grunn av økonomiske tap knyttet til koronaviruset. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Permitteringer i Vålerenga, inkludert kvinnelaget

Vålerenga Fotball har på grunn av koronaviruspandemien besluttet å permittere 55 ansatte, inkludert kvinnelagets eliteseriespillere.

Av NTB | 17.03.2020 19:17:29

Sport: Eliteserielaget for menn er ikke omfattet av tirsdagens vedtak, som ble formidlet gjennom en pressemelding.

– Styret i klubben har besluttet at alle ansatte, inkludert Damer A-spillere med profesjonell kontrakt, skal omfattes av permitteringer fra nå av og inntil videre. Det vil bli tatt hensyn til enkelte, ut fra deres situasjon. Totalt vil ca. 55 medarbeidere bli berørt. En del av disse har kun mindre engasjement, står det.

Kampen mot viruset har ført til stopp i all idrettsaktivitet, og Vålerenga melder at dette påfører klubben store økonomiske tap.

– De neste tre månedene vil klubben opparbeide et vesentlig underskudd mot planlagt budsjett. Det er allerede en realitet at vi ser et bortfall av inntekter fra løpende aktivitet, prosjekter, arrangementer og markedet generelt. Dette er dramatisk for likviditeten og hele økonomien, står det i pressemeldingen.

Klubben gjør det klart at den støtter opp om tiltakene mot sykdommen.

– Koronaepidemien setter hele samfunnet på prøve. Hensynet til liv og helse går nå foran alt annet, og Vålerenga Fotball deltar aktivt i idrettens bidrag for å begrense sykdom og smitte, står det.

Klubben lover også å jobbe aktivt for at barn og ungdom, særlig fra vanskeligstilte familier, ikke skal bli skadelidende på grunn av den pressede situasjonen.

Tidligere tirsdag ble det klart at Vålerenga Hockey permitterer sine spillere og ansatte etter at ishockeysluttspillet ble avlyst på grunn av koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: