Menu
Red Bull-fører Sergio Pérez vant Monacos Grand Prix søndag. Foto: Christian Bruna, Pool / AP / NTB

Perez til topps i regnfulle Monaco – stygg krasj for Schumacher

Sergio Pérez og Red Bull taklet regnet best og vant Formel 1-løpet Monacos Grand Prix søndag. Mick Schumacher var involvert i en voldsom krasj.

Av NTB | 29.05.2022 18:15:58

Sport: Løpet ble først utsatt en drøy time etter at voldsomme regnbyger laget store dammer ute på den ikoniske banen på den franske rivieraen. Løpet ble i tillegg kortet ned grunnet utsettelsene. Formel 1-løp har en grense på to timer, og de fikk ikke gjennomført alle de planlagte 77 rundene.

Etter en regntung første del av løpet tørket både været og banen mye opp, og alle førerne avsluttet på mønsterløse dekk, som er de raskeste.

Da de først kom i gang, var det depot-rot som ødela for kvalifiseringsvinner Charles Leclerc og Ferrari. Monegaskeren startet fremst i løpet på hjemmebane, men greide ikke vinne det for første gang.

Det utnyttet Red Bull-laget som fikk Perez i front etter 20 runder av løpet, og ingen kunne hindre mexicanerens triumf. Han vant foran spanjolen Carlos Sainz (Ferrari) og VM-leder og lagkamerat Max Verstappen (Nederland).

– Det er en drøm som blir virkelighet. Det var tøft å beholde roen og holde Sainz bak meg, sa Perez til arrangøren etter løpet.

Seieren var Perez’ tredje i Formel 1.

Både Sainz, Verstappen og Leclerc lå alle rett i ryggen på Perez med tre minutter igjen, mens Perez greide å sikre seieren rett foran konkurrentene.

Verstappen har nå ni poeng ned til toer Leclerc i VM-sammendraget. Leclerc ble til slutt nummer fire.

– Jeg gjorde det beste jeg kunne. Vi gjord en veldig god jobb med strategien. Det var et veldig hektisk løp, og jeg forbedret VM-ledelsen min, noe jeg ikke forventet i går, sa Verstappen.

Etter 27 runder gikk Mick Schumacher kraftig i veggen, og bakdelen av bilen hans delte seg fra resten. Det så tidlig stygt ut, men den tyske Haas-føreren kom seg selv ut av bilen og så ut til å være i ellers god behold.

Neste løp kjøres i Aserbajdsjans hovedstad Baku 12. juni.

Etter hvert kunne førerne bytte til de mønsterløse dekkene, noe alle benyttet seg av. I rotet som oppsto der mistet Leclerc ledelsen, og Perez var plutselig fremst. Leclerc lå da nede på fjerdeplass bak VM-rival Verstappen.

Banen i Monaco er svært trang og er ikke kjent for å inneholde mange forbikjøringer. Det viste seg å være vanskelig også søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: