reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Nicolas Pépé får det røde kortet av dommer Anthony Taylor etter 50 minutter. Foto: Paul Ellis / AP / NTB

Pépé utvist da Arsenal holdt unna mot Leeds

Leeds presset og presset, men fikk aldri uttelling da Arsenal forsvarte seg til 0-0 i Premier League søndag. Nicolas Pépé ble utvist for gjestene.

Av NTB | 22.11.2020 19:37:58

Sport: Pépé fikk sin andre mulighet fra start denne sesongen, men kastet den vekk da han mistet hodet og ble sendt av banen etter 50 minutter for å ha satt pannen mot hodet til Leeds-forsvarer Ezgjan Alioski. Dommer Anthony Taylor måtte ta en titt på VAR-skjermen utenfor banen, men tok så en rask avgjørelse.

Pépé har ikke slått til i Arsenal og står med seks mål på 39 kamper for London-klubben.

London-klubben har allerede begynt å kjenne på presset og sto med tre tap på sine fire siste kamper før søndagens oppgjør. Det er kun fire klubber som har scoret færre mål enn Arsenal (10) denne sesongen.

Leeds sto for de fleste sjansene, som regel avslutninger fra distanse, men treverket og en god Bernd Leno sørget for poengdeling. Arsenal var gode på kontringer, men Bukayo Saka og Pierre-Emerick Aubameyang utnyttet ikke mulighetene.

Bamfords avslutning kom litt brått på, og han fikk ikke ordentlig klem på skuddet som ble reddet greit av Bernd Leno. Dallas kom til en god skuddmulighet fra hjørnet av 16-meteren, men avsluttet utenfor.

Klich forsøkte seg også, men også den avslutningen gikk til side for mål. Deretter fikk Luke Ayling og Mateusz Klich sjansen, men ballen ville ikke i mål i det som totalt sett var en velspilt omgang av Leeds.

Arsenal på sin side skapte magert med målsjanser og hadde en del å snakke om i pausen.

Arsenal spilte seg etter hvert til en mulighet etter en time, men avslutningen til Aubameyang ble for løs. Bortelaget ble stort sett liggende lavt, og Leeds styrte spillet.

Dallas fikk en ny skuddmulighet etter godt spill. Avslutningen var god, men det var også Leno, som lå helt oppe i vinkelen og avverget.

Han hamret til fra tjue meter, men skuddet gikk til side for målet til en god Leno. Ti minutter før slutt smalt i det i tverrliggeren fra Rodrigo, som gjorde et friskt innhopp.

Saka ble spilt nydelig gjennom av Hector Bellerin på en kontring, men den unge engelskmannen klarte ikke å avslutte forbi keeper. Bamford kom seg løs i feltet få minutter før slutt, men igjen var stolpen på Arsenals side.

Rodrigo fikk sin tredje mulighet, men fra kloss hold satte han sin andre ball i stolpen, som utviklet seg til å bli Arsenals ellevte mann i fraværet av Pépé søndag kveld.

Bamford og Stuart Dallas var nære på med hver sin mulighet med tre minutters mellomrom etter en halvtime spilt.

Det så ikke ut som pausepraten hadde gjort underverker, og før omgangen fikk satt seg var det fokus på Pépé etter 50 minutter da han ble utvist.

Ayling fikk en kjempemulighet tjue minutter før slutt da han mottok ballen på seks meter, men fikk aldri kontroll på ballen. Det ble det siste han gjorde før han ble erstattet av angriper Rodrigo.

(©NTB)

Flere nyheter: