Menu
Den amerikanske generalstabssjefen Mark Milley, her i Pentagon i september. Milley er i karantene etter å ha hatt kontakt med kystvaktens nestkommanderende, som er bekreftet koronasmittet. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Pentagon-topper i karantene

Den amerikanske generalstabssjefen Mark Milley og flere andre Pentagon-topper er i karantene etter at en av kystvaktens ledere har testet positivt for covid-19.

Av NTB | 06.10.2020 20:08:00

Politikk: Milley og ledere i den amerikanske hæren, marinen og flyvåpenet har avlagt negative koronatester, men holder seg likevel i karantene for sikkerhets skyld. Blant dem er sjefen for U.S. Cyber Command, general Paul Nakasone.

De militære topplederne jobber hjemmefra, og situasjonen skal ikke ha påvirket den militære beredskapen.

Det er den amerikanske kystvaktens nestkommanderende, admiral Charles W. Ray, som har avlagt positiv koronatest. Han har milde symptomer. De militære lederne fikk meldingen om smitten mandag.

Ray var i forrige uke i forsvarsdepartementet der han hadde møter med andre militære ledere.

– Som en forsiktighetsregel er alle som kan ha hatt nærkontakt under disse møtene, satt i karantene og blitt testet i dag morges. Ingen av kontaktene i Pentagon har vist symptomer, og vi kan ikke melde om flere positive tester på dette tidspunktet, sier Pentagon-talsmann Jonathan Hoffman.

Det er ikke kjent hvordan Ray fikk viruset, men det ser ikke ut til å ha forbindelse med utbruddet som har rammet president Donald Trump og flere andre i Det hvite hus.

(©NTB)

Flere nyheter: