reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ryktene har svirret om den nordkoreanske lederen Kim Jong-uns helse den siste tiden. Her et arkivbilde fra Pyongyang tatt for tre år siden. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpix

Pentagon: Kim Jong-un fortsatt ved makten

Pentagon mener Nord-Koreas leder Kim Jong-un fortsatt har full kontroll over militæret og landets atomvåpen.

Av NTB | 22.04.2020 18:02:32

Politikk: Det amerikanske forsvaret har ikke noen indikasjoner på at Kim har måttet gi fra seg kontrollen over landets styrker, opplyser general John Hyten i den amerikanske generalstaben.

– Jeg går ut fra at han fortsatt har full kontroll over de kjernefysiske våpnene og militæret, sier han.

Ryktene har florert om Kims helsetilstand de siste dagene, og enkelte kilder har hevdet at han er alvorlig syk. Ubekreftede meldinger har gått ut på at han har gjennomgått en hjerteoperasjon.

Sørkoreansk etterretning, som tett overvåker det meste som skjer i nabolandet, har tidligere sagt at det ikke er registrert unormal aktivitet de siste dagene.

Det har lenge vært kjent at Kim lider av overvekt, diabetes og hjerteproblemer.

Det er ikke kjent hvem som er kilden til opplysningen om Kims angivelige hjerteoperasjon 12. april, men den ble viderebrakt av en anonym tjenestemann i Det hvite hus.

Tjenestemannen innrømmet imidlertid at opplysningen ikke er bekreftet og at det er vanskelig å fastslå hva som skjer i Nord-Korea.

(©NTB)

Flere nyheter: