Menu
Joe Bidens valgseier er i ferd med å bli sertifisert av den amerikanske kongressen. Foto: Erin Schaff/The New York Times via AP/NTB

Siste hinder passert i godkjenningen av Joe Biden-seier

Innsigelsene mot valgresultatet i Pennsylvania ble nedstemt i Senatet. Dermed er trolig siste hinder passert i godkjenningen av Joe Bidens seier.

Av NTB | 07.01.2021 07:08:07

Politikk: Kun sju senatorer stemte for innsigelsene da det var avstemming i Senatet etter en kort debatt om hvorvidt Pennsylvania-resultatet kunne bli stående. Det ga Biden seieren i delstaten.

Ifølge flertallsleder Mitch McConnell i Senatet blir det trolig ingen flere innsigelser. Det betyr at Kongressens formelle sertifisering av Biden-seieren kan gå raskt unna etter at også Representantenes hus har stemt om Pennsylvania.

Sertifiseringen startet tidligere onsdag, men ble avbrutt da sinte Trump-tilhengere stormet kongressbygningen, som deretter ble evakuert. Seks timer senere samlet senatorene og kongressmedlemmene seg for å ta opp arbeidet igjen, i det som ble beskrevet som en styrkeprøve for det amerikanske demokratiet.

(©NTB)

Flere nyheter: