Menu

Penger i bibelen: – I denne saken er jeg uskyldig!

Den 23 år gamle influenceren fra Haugesund, Dan Holt, sier at han ikke erkjenner seg straffskyld etter at en pengepremie på 5.000 dollar ble sendt til han i en bibel.

Av Daniel DeNiazi | 24.01.2021 14:20:50

Norge: Det var 5. januar at haugesunderen ble kåret som vinner av konkurransen arrangert av det finske solbrille-merket «Nopeet».

Det skulle vise seg at pengepremien ikke rakk frem til bopelen til 23-åringen, men endte i stedet hos Tolletaten i Stavanger.

Til Radio Haugaland stiller Holt seg uforstående at politiet har opprettet etterforskningen mot ham.

– Jeg var i avhør med politiet på telefonen på grunn av koronasituasjonen. Da politiet hadde stilt meg flere spørsmål rundt konkurransen og min deltakelse, spurte de meg om jeg erkjente straffskyld. Jeg står fortsatt på det faktum at jeg ikke erkjenner straffskyld. I denne saken er jeg uskyldig.

– Jeg angrer ikke på at jeg deltok i konkurransen. Jeg er en stolt deltaker, og stolt over at jeg klarte å vinne en så høy premie.

Holt sier at han visste at han skulle få pengepremie i posten, men visste ikke hvordan premien ble innpakket. Han forteller også at han skulle annonsere på Instagram når han hadde mottatt premien, noe som er en del av konkurransen.

Fortsatt mener han at det er feil å rette skyld-spørsmålet nå som det ikke var han som sto bak forsendelsen.

Dette fikk også selskapet bak konkurransen til å rase:

«Norske myndigheter deltok ikke i #NopeetMadeMeDoIt-utfordringen, og nå prøver de å stjele premiepengene som tilhører @igordieseltv ved å konfiskere dem. Dette er urettferdig! Hvis de ønsket premiepengene, burde de ha deltatt i utfordringen», skriver firmaet som en kommentar.

Les Også: Må i avhør etter instagram-konkurranse

Målet med konkurransen var å lage en video der en skulle si «nopeet made me do it» og så gjøre noe helsprøtt. Som blant annet tisse i buksen eller røyke vannpipe inne på kjøpesenteret.

Holt sier at det er urettferdig at politiet velger å bruke tid og ressurser mot ham:

– Politimyndighetene har valgt å opprette en etterforskning mot meg, fordi jeg er en helt alminnelig norsk statsborger som deltok i en konkurranse. Det er helt vanvittig, sier Holt.

Han støtter selskapets påstand om at norske myndigheter har stjålet pengepremien hans.

– Mot slutten spurte de meg om jeg erkjente straffskyld, noe jeg svarte blankt nei på. Jeg kan ikke erkjenne meg skyld i noe straffbare handlinger jeg ikke har gjort. Dette er tyveri av mine premiepenger, sier han.

Tollvesenet i Stavanger beslagla en pakke 13.januar, som viste seg å være en uthulet bibel. I bibelen lå det 5.000 dollar, som tilsvarer 50.000 kroner. Tollvesenet skriver på sine nettsider at forsendelsen av pengesummen i en bibelen er et forsøk på smugling.

Tror du at du får tilbake pengepremien som du hadde vunnet?

– Jeg håper virkelig at jeg får pengepremien som jeg har vunnet. Både forarbeid og produksjon av filmen krever mye tid og ressurser.

Saken har deriblant fått internasjonalt oppmerksomhet i den finske tabloidavisen, Ilta Sanomat og New York Post. Han fikk også en spalteplass i Vice.

Flere nyheter: