reklame for Sheiken Bowling
Menu
Pumpeprisen på drivstoff har steget til over 24 kroner literen i Oslo-området. Diesel er nå dyrere enn bensin. Foto: Terje Pedersen / NTB

Penger å spare for bevisste drivstoffkunder

Prisen på drivstoff skrus opp to ganger i uken. Nå har Konkurransetilsynet kartlagt det nye mønsteret i prisendringene.

Av NTB | 18.03.2022 10:10:21

Økonomi og næringsliv: I mange år var prisene på bensin og diesel lavest mandag og torsdag morgen. Dette mønsteret er nå brutt, men prisene går fortsatt i sykluser. Det er som oftest to prisløft i løpet av en uke, og da økes prisene over hele landet i løpet av samme dag hos alle de store kjedene.

– Prisøkningene ser ut til å skje hver tredje eller fjerde dag. De første løftene på hverdager skjer typisk rundt klokken 10, mens det skjer noe tidligere på morgenen i helgene. Prisene er på sitt laveste rett før denne prisstigningen skjer, men også i timene etterpå, før alle stasjoner har fulgt etter og også økt sine priser, sier seniorrådgiver Stig Torje Bjugn i Konkurransetilsynet.

Derfor er det svært viktig for bilistene å følge med på prisbildet i sitt nærområde og unngå å fylle tanken når pumpeprisen er på det høyeste, er rådet fra Konkurransetilsynet.

Det er relativt mye å spare på å være en bevisst forbruker. Prisene varierer gjerne med opp mot 3 kroner per liter fra topp til bunn mange steder, og i perioder kan forskjellen være mer enn dette.

(©NTB)

Flere nyheter: