reklame for Sheiken Bowling
Menu
Visepresident Mike Pence under en rundebordskonferanse om landbruk og matforsyning fredag. Nå velger han å i større grad å holde avstand, men ikke å isolere seg helt fra omverden. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix

Pence avviser at han er plassert i karantene

Det oppsto forvirring da USAs visepresident Mike Pence uteble fra arrangementer i helga. Søndag presiserte visepresidenten at han ikke er satt i karantene.

Av NTB | 11.05.2020 03:47:40

Politikk: Det ble kjent i helga at Pences rådgiver Katie Miller testet positivt fredag. Hun har vært i kontakt med visepresidenten. Da han ikke dukket opp på arrangementer i helga, lød forklaringen fra visepresidentens rådgiver at Pence etter eget valg hadde isolert seg i likhet med tre medlemmer av Det hvite hus’ krisegruppe for koronaviruset. De har valgt å i større grad isolere seg fra omverden ved å jobbe stort sett hjemmefra, alt for å dempe risikoen for å spre mulig smitte eller for selv å bli smittet.

Etter flere oppslag om at Pence var satt i karantene, eller at han var isolert hjemme, måte talsperson Devin O’Malley gå ut og presisere at Pence på eget initiativ har valgt å holde større avstand til andre, men avviste at det var snakk om karantene.

– Visepresident Pence vil fortsette å følge rådene fra den medisinske enheten i Det hvite hus og er ikke satt i karantene. I tillegg har visepresident Pence testet negativt hver eneste dag og planlegger å være i Det hvite hus i morgen, sier O’Malley søndag.

– Etter å ha diskutert dette med medisinsk ansvarlig for Senatet, har senator Alexander besluttet å være ekstremt forsiktig, ikke reise tilbake til Washington DC og vil sette seg selv i karantene i Tennessee i 14 dager, sier stabssjefen.

I samme situasjon som Pence, med smittet rådgiver, men ikke selv med påvist smitte eller med symptomer, velger altså senator Alexander en annen tilnærming.

I tillegg til Miller har en annen ansatt i Det hvite hus, en militær som fungerte som adjutant for president Donald Trump, testet positivt for koronaviruset. Miller har ikke vært i direkte kontakt med presidenten.

Trump har uttalt at han ikke er bekymret over situasjonen.

Sent søndag kom for øvrig beskjeden fra stabssjefen til den republikanske senatoren Lamar Alexander i Tennessee, som opplyser at også Alexanders politiske rådgiver har testet positivt for koronaviruset. Senator Alexander har imidlertid ingen symptomer og har testet negativt for covid-19 torsdag 7. mai.

Regjeringens smittevernsekspert Anthony Fauci, direktør Robert Redfield i USAs folkehelseinstitutt CDC og lederen for mat- og medisintilsynet FDA, Stephen Hahn, er de tre i krisegruppa som allerede har tatt grep for å minimere risiko for smittespredning. De tre er blant dem som på grunn av smittevernstiltak vil komme til å vitne i Senatets helsekomités høring tirsdag via video. Senator Lamar Alexander vil lede høringen i helsekomiteen, også han via videolink.

(©NTB)

Flere nyheter: