Menu
Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) sier den nye løsningen er en viktig avklaring for pelsdyrbønder som allerede har avviklet og som sitter i en krevende økonomisk situasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Pelsdyrbønder kan få høyere erstatning når ny ordning er på plass

Pelsdyrbønder som får kompensasjon etter dagens erstatningsordning, vil også bli vurdert etter ny ordning når ny forskrift er på plass.

Av NTB | 25.03.2020 13:03:03

Natur og miljø: – Dette er en viktig avklaring for pelsdyrbønder som allerede har avviklet og som sitter i en krevende økonomisk situasjon. Nå kan disse søke etter gjeldende ordning, og eventuelt få en økt kompensasjon etter ny ordning som nå er under utarbeidelse, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) i en pressemelding.

Stortinget vedtok 11. februar 2020 et representantforslag om kompensasjon til pelsdyroppdrettere som følge av pelsdyrforbudet mot hold av pelsdyr.

I vedtaket ble regjeringen bedt om å endre kompensasjonsordningen for pelsdyroppdrettere, slik at det gis kompensasjon som om det dreier seg om et ekspropriasjonsartet inngrep.

Konsekvensen av vedtaket er at pelsdyroppdretter kan motta kompensasjon utmålt etter ny ordning, men med fradrag for kompensasjon som allerede er utbetalt.

(©NTB)

Flere nyheter: