Menu
Nancy Pelosi, demokratenes leder i Representantenes hus, kritiserer de republikanske senatorene kraftig etter at Donald Trump ble frifunnet for andre gang i en riksrettssak. Her sammen med kongressmedlem Joaquin Castro på en pressekonferanse på Capitol Hill i Washington. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Pelosi kaller republikanerne feige etter frikjennelsen av Trump

Nancy Pelosi, demokratenes leder i Representantenes hus, kritiserer de republikanske senatorene kraftig etter at Donald Trump ble frifunnet for andre gang.

Av NTB | 14.02.2021 01:08:09

Kriminalitet og rettsvesen: Trump var tiltalt for å oppildne til angrepet på Kongressen 6. januar, men kun 57 av de 100 senatorene stemte ja i skyldspørsmålet da saken ble avgjort lørdag. Sju av dem var republikanere.

– Det vi så i Senatet i dag var en gruppe feige republikanere som tilsynelatende ikke har noe annet valg fordi de er redde for å forsvare jobben sin, tordnet Pelosi etter siste dag av rettssaken.

Med den andre riksrettssaken mot Trump over, har noen demokrater og republikanere i Representantenes hus og Senatet foreslått kritikk av Trump som en mulighet.

Det mener Pelosi er grovt utilstrekkelig med tanke på at det var USAs nasjonalforsamling som ble angrepet. Stormingen av Kongressen krevde fem menneskeliv, blant dem en politibetjent.

(©NTB)

Flere nyheter: