Menu
Amahl Pellegrino ble rasehetset etter kampen mellom Aalesund og Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Pellegrino rasehetset etter kamp mot Aalesund: – Dere er en stor vits!

Amahl Pellegrino er oppgitt og sint etter å ha blitt rasehetset etter eliteseriekampen mellom Kristiansund og Aalesund søndag. Aalesund beklager.

Av NTB | 04.10.2020 21:53:06

Sport: «Til alle dere rasister bak målet på Color Line stadion, dere er en stor VITS! Tenk at vi i 2020 bare skal stå på siden og se på, det er trist», skrev Pellegrino på sin Twitter-konto søndag kveld.

Han uttalte seg videre til VG.

– Det er trist når det står så mange ledere på siden og hører, men ikke vet hva de skal gjøre. At de bare står og ser på er vondt. De har ikke baller nok til å kaste slike folk ut eller si fra.

Aalesund beklager hendelsen og både klubbens medieansvarlig Jonatan Arvidsen-Osvik og arrangementssjef Kristin Herve Nørve forteller at de har hørt ropene. De hevder det er én person som står bak tilropene, men har ikke lyktes å identifisere den skyldige.

Administrerende direktør i Aalesund, Geir Vik, var ikke på kampen, men reagerer kraftig på hendelsen i prat med Eurosport.

– Jeg ringte ham så snart jeg fikk kjennskap til det og beklaget. Dette er så langt fra de verdiene jeg som direktør og vi som klubb står for. Vi er allerede i gang med å ettergå hvem som kom med uttalelsene og forsøke å få klarhet i det, sier Vik og fortsetter:

– Det er fullstendig uakseptabelt. Det skal ikke skje, ikke på fotballkamp, ikke i Ålesund, ikke noe sted i verden. Jeg blir flau, rett og slett. Det er trist, og som sagt fullstendig uakseptabelt.

(©NTB)

Flere nyheter: