Menu
Federico Pellegrino utnyttet fraværet til Johannes Høsflot Klæbo og vant Davos-sprinten. Foto: Tore Meek / NTB

Pellegrino enkelt inn ny Davos-triumf

Federico Pellegrino fikk det lekende lett uten norsk motstand og vant langrennssprinten i verdenscupen i Davos for tredje gang.

Av NTB | 12.12.2020 15:38:13

Sport: Den italienske sprintstjernen slo Aleksandr Bolsjunov uten problemer på oppløpet. Briten Andrew Young ble nummer tre.

30-åringen har de siste sesongene slitt i skyggen av Johannes Høsflot Klæbo, men lørdag slapp han å møte trønderen i den sveitsiske høyden.

Pellegrino var dermed blant de store favorittene, og det stempelet ble bare enda tydeligere da Lucas Chanavat tabbet seg ut i første sving i kvartfinalen. Den franske prologvinneren deiset i bakken og rakk aldri å hente seg inn igjen.

Lørdagens seier var Pellegrinos 13. individuelle verdenscupseier. Alle har kommet i sprint.

Tredjeplassen gikk til russiske Natalja Neprjajeva.

Brennan har vært med i langrennssirkuset lenge og er ingen utpreget sprinter, men lørdag kunne veteranen fra Alaska juble for seier i verdenscupen for første gang.

De nordiske skiforbundene la koronasituasjonen i Europa til grunn for avgjørelsen. Norge er derimot alene om å stå over Tour de Ski på nyåret.

Søndag står distanserenn i fri teknikk på programmet i den sveitsiske høyden.

I kvinneklassen tok Rosie Brennan (32) sin aller første verdenscupseier. Amerikaneren slo Slovenia-stjernen Anamarija Lampic på oppløpet.

Helgens verdenscuprenn i Davos går uten deltakelse fra både norsk, svensk og finsk langrenn. Slik vil det også bli i neste helgs sprintkonkurranser i tyske Dresden.

(©NTB)

Flere nyheter: