Menu
Amahl Pellegrino sendte Glimt til himmels med et brassespark i oppgjøret mot Viking søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Pellegrino ble matchvinner mot Viking etter praktmål

Amahl Pellegrino ble matchvinner for Bodø/Glimt mot Viking med et brassespark. Nordlendingene vant til slutt 3-1 etter å a kommet under tidlig.

Av NTB | 19.09.2021 20:07:48

Sport: Veton Berisha sendte vertene i føringen etter seks minutters spill. Harald Tangen sendte Kristoffer Løkberg gjennom, men avslutningen gikk rett på Nikita Khajkin. På returen ventet Berisha som enkelt satte inn 1-0.

– Vi blir litt for feige og passive i 2.-omgang. Det ser ut som at vi er litt slitne, vi burde ha mer å gå på, sa Berisha til Discovery etter kampen.

Glimt kom ut i et høyere tempo etter hvilen og styrte banespillet, men klarte ikke å skape de aller største sjansene.

Det var før Brede Moe fikk muligheten i feltet. Et hjørnespark falt etter hvert ned på foten hans, og han kunne enkelt pirke inn 1-1 etter 67 minutter.

Med ett kvarter igjen var Amahl Pellegrino lei av sjansesløsingen. Han vartet opp med et brassespark og sendte Glimt opp i 2-1. Erik Botheim la på til 3-1 i overtiden.

– Vi er solide i dag og vinner fortjent. Det var drøying av tid i verdensklasse fra Viking, sa Pellegrino etter seieren.

– En veldig artig kamp. Det viser stor moral i gruppa at vi ligger under til pause og kommer ut og snur det. Veldig gledelig, sa Patrick Berg til Discovery etter seieren.

Han pådro seg et gult kort og må dermed stå over neste kamp mot Vålerenga.

– Jeg skal ikke si så mye om lagets prestasjon for jeg synes ikke min var god nok i dag heller, sa Joe Bell etter tapet.

Viking var gode i 1.-omgang og hadde styringen etter 1-0-scoringen. Bodø/Glimt så stresset ut hele omgangen og klarte ikke å skape de aller største sjansene.

– Vi kommer tidlig under og de legger seg ned i en defensiv formasjon. Vi ble enige i pausen om at vi skulle bygge opp energien som skulle til. Jeg føler at det er en mentalt imponerende kamp, sa Kjetil Knutsen.

Seieren betyr at Glimt på ny går opp på 38 poeng og serieledelse. Molde og Vålerenga spilte uavgjort og de gule fra nord leder nå Eliteserien med ett poeng ned til Molde på 2.-plass. Viking på sin side har sju poeng opp til nordlendingene på topp.

Etter en drøy halvtime var Viking nære å doble ledelsen. Berisha dukket opp på bakerste stolpe men klarte ikke å få ballen på mål. Etter det handlet som nevnt det meste om Glimt.

Glimt fant imidlertid tilbake til sin vanlige, gode form i løpet av kampen og kom ut i 2.-omgang med ny energi og endte til slutt opp med alle poengene.

(©NTB)

Flere nyheter: