Menu
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Pedofil mann vil tilbake ut i samfunnet

En pedofil sunnhordlendingen lever under et strengt kontrollert regime med døgnkontinuerlig oppfølging. Nå vil han leve som normalt igjen og bevege seg fritt.

Av Egil M Solberg | 08.02.2021 19:50:19

Pedofili: Mannen har fire ganger blitt dømt for til dels svært grove seksuelle overgrep mot mindreårige jenter, melder Stord24.

Han er dømt for å ha begått overgrep mot til samens 17 jenter på Bømlo, Stord og i Bergen i perioden 2004 til 2007. Han ble i 2008 dømt til fem års forvaring på grunn av sterk gjentakelsesfare.

Etter mange år i fengsel ble han i 2017 overført til en statlig prøveløslatelsesordning. Han fikk da flytta inn i en kommunal bolig i en kommune i Sunnhordland, med døgnbemannet tilsyn.

Sunnhordland tingrett skal nå ta stilling til om tiltaket i kommunen skal videreføres eller om soningen nå skal avsluttes helt.

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen i Hordaland statsadvokatembeter mener det ikke er forsvarlig å slippe mannen fri.

Bakgrunnen er at mannen tok kontakt med en 11-åring under permisjon i 2011. Han la også ut et innlegg på nettsamfunnet Nettby, der han skrev at han ville «betale mot lek».

I 2014 ble han tatt i besittelse av 61 videofilmer med overgrepsmateriale mot barn og flere hundre bilder av samme karakter.

Mannen opplyser at han fortsatt er tiltrukket av mindreårige jenter.

Sunnhordland tingrett har sett av to dager til rettssaken, skriver avisa.

Flere nyheter: