Menu
Jesper Saltvik Pedersen i aksjon på Hafjell fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Pedersen med suverent utforgull i para-VM

Jesper Saltvik Pedersen kjørte ned til overlegen seier i utforrennet for sittende utøvere i para-VM på Hafjell. Han unngikk så vidt å kjøre ut like før mål.

Av NTB | 14.01.2022 13:23:28

sport: Ingen var i nærheten av Pedersens vinnertid. Det skilte hele 1,66 sekunder til sølvvinner Jeroen Kampschreur fra Nederland.

– Det har ikke gått helt opp for meg. Jeg har jobbet for dette i tre år, og det kjennes godt å innfri på hjemmebane i det som ikke er min beste disiplin, sa 22-åringen til NRK.

Men det holdt på å gå ordentlig ille for den norske gullfavoritten. Rett før mål var Pedersen nær ved å kjøre ut etter et langt hopp.

– Det var sinnssykt raske forhold. Det gikk fort på slutten, og det var like før jeg gikk på trynet, men det gikk fint.

– Det at han kvitterer på første renn er bare helt utrolig deilig, sa Pedersens trener Hans Blattmann til NRK.

Pedersen gjorde sitt store gjennombrudd i 2017/18-sesongen. Den vinteren tok han Paralympics-gull i storslalåm og vant verdenscupen sammenlagt. Fredag ble han verdensmester for første gang.

– Han er med i tankene hele veien, og i dag kjørte jeg for pappa. Han hadde vært veldig stolt. Han var med til Sør-Korea (Paralympics i Pyeongchang), og dette er nesten større enn da jeg tok gull der, sa Karmøy-alpinisten.

Han får flere medaljesjanser de neste dagene. Han skal etter planen kjøre fem øvelser til på Hafjell.

– Vi må feire litt i kveld, og så må jeg nullstille til super-G i morgen.

Norge står med to gull så langt i årets para-VM i snøsport. Torsdag ble Vilde Nilsen verdensmester i langrenn på 10 kilometer stående.

I november 2020 mistet Pedersen brått sin far. Han var viktig i parasatsingen over flere år.

(©NTB)

Flere nyheter: