Menu
Claudia Pechstein (til h.) gratuleres av parkamerat Adake Ahena etter å ha blitt tidenes eldste kvinnelige deltaker i olympiske vinterleker. 49-åringen, som er med i sitt åttende OL, måtte gratulere Adake med klar parseier. Foto: Sue Ogrocki, AP / NTB

Pechstein deltok i sitt åttende OL: – Superstolt

Den tyske 49-åringen Claudia Pechstein ble lørdag eldste kvinne som har deltatt i olympiske vinterleker da hun gikk 3000 meter i skøytehallen.

Av NTB | 05.02.2022 12:50:36

Pechstein ble også den første kvinne som har deltatt i åtte ulike vinterleker. Fra før var den japanske skihopperen Noriaki Kasai alene om å ha vært med så mange ganger.

To dager etter at OL-ilden slukkes, fyller Pechstein 50 år. Veteranen har ni OL-medaljer i samlingen. Bak seg har hun også en toårig dopingstraff, som hun fortsatt bekjemper i retten.

Pechstein gikk i første par. Hun ble slått klart av sin kinesiske parkamerat Adake Ahena og kom inn til 4.17,16. Med den tiden endte hun sist av de 20 deltakerne.

– Jeg gikk ikke så fort, men jeg smilte ved målgang likevel, for jeg innfridde målet om å være med i mitt åttende OL. Det betyr mye for meg, sa Pechstein.

– I går fikk jeg bære Tysklands flagg. Det var også et fantastisk øyeblikk i min karriere. Nå er jeg eneste kvinne med åtte vinterleker. Jeg er superstolt.

Tiden er nesten 20 sekunder bak den olympiske rekorden hun fortsatt hadde, satt i Salt Lake City i 2002. Den ble slått bare av Irene Schouten, som i siste par gikk inn til vinnertiden 3.56,93

Pechstein OL-debuterte i Albertville for 30 år siden, og hun vant sine første OL-medaljer i Lillehammer-lekene i 1994. Hun er mestvinnende tyske vinterolympier med fem gull, to sølv og to bronse.

(©NTB)

Flere nyheter: