Menu
Claudia Pechstein (til h.) gratuleres av parkamerat Adake Ahena etter å ha blitt tidenes eldste kvinnelige deltaker i olympiske vinterleker. 49-åringen, som er med i sitt åttende OL, måtte gratulere Adake med klar parseier. Foto: Sue Ogrocki, AP / NTB

Pechstein ble tidenes eldste kvinnelige OL-deltaker

Den tyske 49-åringen Claudia Pechstein ble lørdag eldste kvinne som har deltatt i olympiske vinterleker da hun gikk 3000 meter i skøytehallen.

Av NTB | 05.02.2022 10:20:44

Pechstein ble også den første kvinne som har deltatt i åtte ulike vinterleker. Fra før var den japanske skihopperen Noriaki Kasai alene om å ha vært med så mange ganger.

To dager etter at OL-ilden slukkes, fyller Pechstein 50 år. Veteranen har ni OL-medaljer i samlingen. Bak seg har hun også en toårig dopingstraff, som hun fortsatt bekjemper i retten.

Pechstein gikk i første par. Hun ble slått klart av sin kinesiske parkamerat Adake Ahena og kom inn til 4.17,16. Med den tiden endte hun sist av de 20 deltakerne.

Tiden er nesten 20 sekunder bak den olympiske rekorden hun fortsatt hadde, satt i Salt Lake City i 2002. Den ble slått bare av Irene Schouten, som i siste par gikk inn til vinnertiden 3.56,93

Pechstein vant sine første OL-medaljer i Lillehammer-lekene i 1994.

(©NTB)

Flere nyheter: