Menu
Ett av påskens budskap er at det alltid er mulig å starte på nytt. Selv fra menneskehetens dypeste avgrunner har Gud skapt noe nytt, understreket pave Frans i våkemessen i Peterskirken påskeaften. Foto: Remo Casilli / pool photo via AP / NTB

Pavens påskebudskap: Ikke mist håpet

Pave Frans ba de troende om å ikke miste håpet på grunn av koronakrisen da han holdt våkemesse i Peterskirken i Roma påskeaften.

Av NTB | 04.04.2021 03:43:50

Fritid: – I mørkets time når menneskeheten sliter med pandemien og andre sykdommer, må kristne huske påskebudskapet om ikke å være redde, sa den 84 år gamle lederen for den katolske kirken i sin preken.

Ett av påskens viktigste budskap er at det alltid er mulig å starte på nytt. Selv fra menneskehetens dypeste avgrunner har Gud skapt noe nytt, understreket paven.

– I pandemiens mørke måneder … hør på Herren når han inviterer oss til å starte på nytt og ikke miste håpet, sa pave Frans.

På grunn av koronarestriksjoner var det begrenset adgang til kirken, og om lag 200 troende og geistlige deltok i messen.

Påsken feires til minne om Jesu lidelse, død og oppstandelse og er den viktigste høytiden i kirkeåret både for den katolske, den ortodokse og de protestantiske kirkene.

Ved starten av våkemessen lørdag ble påskens lys, Jesu lys, båret inn i Peterskirken.

Et annet høydepunkt i påskefeiringen er messen for å feire Jesu oppstandelse på første påskedag. Gudstjenesten er planlagt i Peterskirken. Før pandemien ble messen holdt foran tusenvis av frammøtte på Petersplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: