reklame for Sheiken Bowling
Menu
Pave Frans mener det er akseptabelt å levere og bruke våpen i Ukraina – såfremt de brukes i selvforsvar. Foto: Alessandro Di Meo / AP / NTB

Paven: Moralsk akseptabelt å forsyne Ukraina med våpen

At andre land leverer våpen til Ukraina er moralsk akseptabelt forutsatt at våpnene brukes til selvforsvar, sier pave Frans.

Av NTB | 15.09.2022 23:21:04

Religion og livssyn: – Men det ville vært umoralsk å levere våpen med den hensikt å provosere fram mer krig, selge enda flere våpen eller bli kvitt gamle våpen, sa paven da han ble spurt om han fordømmer all våpenstøtte til Ukraina.

Med henvisning til den russiske invasjonen av Ukraina, sa lederen for verdens 1,3 milliarder katolikker at det likevel er lov å forsvare seg – selv med bruk av våpen.

– Det er ikke bare rettferdiggjort, men også et bevis på kjærligheten til landet og hjemmet ditt. Folk forsvarer det de elsker, sa pave Frans.

Paven var torsdag på vei hjem fra en todagers lang tverreligiøs kongress i den kasakhstanske hovedstaden, Nur-Sultan. Der var fred i verden et sentralt tema.

Paven har lenge snakket om viktigheten av dialog for å få slutt på krigen i Ukraina. Samtidig har hans gjentatte oppfordring til samtaler med Kreml og med patriark Kirill fra den russisk-ortodokse kirken vakt kritikk i Ukraina.