Menu
Kardinalen Giovanni Battista Re leser opp pavens nyttårstale i Vatikanet. Foto: Fabio Frustaci/pool via AP/NTB

Paven meldte avbud på grunn av ryggsmerter

Pave Frans kunne ikke holde sin bønn i St. Peterskirken i Vatikanet nyttårsaften. Ryggsmerter gjorde at han måtte melde avbud.

Av NTB | 01.01.2021 04:37:58

Religion og livssyn: Paven sliter med isjias og måtte la en kardinal steppe inn og lese talen paven allerede hadde skrevet. I talen stilte paven spørsmål ved om det er rett å takke Gud for året som har gått, ettersom det har vært preget av sykdom og lidelse.

– Tankene går til familiene som har mistet familiemedlemmer. Vi tenker på dem som har vært syke, på alle dem som lider av ensomhet og dem som har mistet jobben, het det.

Paven siterte også bibelfortellingen om den barmhjertige samaritan, og ga den en pandemisk vri.

– Når den barmhjertige samaritan møter den fattige mannen halvdød i veikanten, prøver han ikke å overbevise ham om at det som har skjedd er til hans eget beste. Samaritanen, rørt av medfølelse, bøyer seg ned over den fremmede, behandler ham som en bror og tar vare på ham. Han gjør alt han kan, heter det i pavens tale.

Heller ikke første nyttårsdag blir paven å se i nyttårsmessen han vanligvis leder. Han planlegger derimot å gi nyttårsvelsignelser fra biblioteket i Vatikanet som planlagt.

(©NTB)

Flere nyheter: