reklame for Sheiken Bowling
Menu
FNs spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, under åpningen av forhandlingene om ny grunnlov for Syria. Møtene pågår i Genève. Foto: AP / NTB scanpix

Pause i Syria-forhandlinger etter covid-19-tilfeller

FN-samtalene om en ny grunnlov for Syria er satt på vent etter at tre delegater har testet positivt på covid-19, opplyser FNs Syria-utsending Geir O. Pedersen.

Av NTB | 24.08.2020 17:08:13

Politikk: 15 representanter fra hver part – den syriske regjeringen, opposisjonen og det sivile samfunnet – holdt det Pedersen omtaler som et «konstruktivt første møte» mandag morgen.

Det er første gang på ni måneder det holdes slike samtaler, og planen var at de skulle pågå hele uken. Hva som nå skjer, er uklart, men Pedersens kontor har varslet en kunngjøring senere.

– Komitémedlemmene ble testet før de reiste til Genève, og ble testet på nytt ved ankomst. Det ble brukt masker og holdt avstand da partene møttes i Palais des Nations, heter det i en uttalelse fra FNs Syria-utsending.

Sveitsiske myndigheter og FN-kontoret i Genève er orientert. Det er også satt i verk tiltak for å minske videre smitterisiko og spore hvem de smittede kan ha hatt nærkontakt med, står det videre i uttalelsen.

Grunnlovskomiteen for Syria ble nedsatt i Genève i fjor og har i oppgave å forfatte ny grunnlov for det krigsherjede landet. Representanter for stormaktene og andre sentrale aktører er også til stede og følger møtene tett.

(©NTB)

Flere nyheter: