Menu
Patrick Berg spilte et snaut kvarter mot Monaco og kunne ikke hindre at Lens ble slått ut av den franske cupen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Patrick Berg og Lens ut av cupen

Patrick Berg fikk et nytt kort innhopp for Lens i cupkampen mot Monaco, men kunne ikke hindre at det var gjestene som tok seg til kvartfinale med 4-2.

Av NTB | 30.01.2022 23:05:40

Sport: Berg har siden overgangen til fransk fotball måttet nøye seg med å komme inn i sluttminuttene, men han har flere ganger hjulpet sin nye klubb å avgjøre i sin favør. Søndag kom han inn for Kevin Danso på stillingen 2-3 i det 78. minutt, men det var Monaco som punkterte kampen rett før slutt.

Wissam Ben Yedder, Jean Lucas og Sofiane Diop ga Monaco tre måls ledelse før det var spilt en halv time. Wesley Said reduserte rett før pause, og Arnaud Kalimuendo skapte full spenning igjen med 2-3-målet tidlig i 2. omgang.

Berg kom inn og satte opp Kalimuendo til en god sjanse i det 84. minutt, men avslutningen gikk utenfor. I stedet satte Ben Yedder punktum i det 88. minutt.

For nedrykkstruede Saint-Étienne ble en tung sesong enda tyngre da amatørlaget Bergerac Périgord vant 1-0 og sendte storklubben hodestups ut av cupen. Romain Escarpit ble matchvinner for hjemmelaget, som til daglig spiller på nivå fire.

Bergerac er i kvartfinale for første gang. Saint-Étienne har seks cuptitler i tillegg til sine ti seriegull, men laget kan nå konsentrere seg om å berge plassen i Ligue 1.

Tittelforsvarer Paris Saint-Germain møter Nice mandag i den siste kampen i åttedelsfinalen. PSG har vært i finale åtte år på rad.

(©NTB)