Menu
Drapet på Floyd ga ny næring til Black Lives Matter-bevegelsen og utløste omfattende protester mot politivold og rasisme, ikke bare i USA, men verden over. Dette bildet er fra en demonstrasjon i Nashville 4. juni. Foto: AP / NTB

Påtalemyndigheten vil utsette George Floyd-rettssaken

Påtalemyndigheten ber om utsettelse av rettssaken mot de fire tidligere politimennene som er tiltalt i forbindelse med drapet på George Floyd i Minneapolis.

Av NTB | 01.01.2021 18:23:11

Kriminalitet og rettsvesen: Rettssaken mot de fire skal etter planen åpne 8. mars, men aktoratet ber nå om tre måneders utsettelse, skriver avisen The Star Tribune.

Begjæringen begrunnes med at flere må vaksineres mot koronaviruset før rettssaken kan finne sted uten helserisiko for de involverte.

Floyd døde under en brutal pågripelse i Minneapolis 25. mai, der en politimann presset kneet sitt mot nakken hans i nær 9 minutter.

Politimannen Derek Chauvin er tiltalt for drap, mens de tre andre politimennene som var til stede – Tou Thao, J. Alexander Kueng og Thomas Lane – er tiltalt for medvirkning til drap.

Alle de fire er sparket fra politiet og sitter varetektsfengslet. Chauvins forsvarer Eric Nelson sier at hans klient ikke har noen innvendinger mot en eventuell utsettelse.

Drapet på Floyd ga ny næring til Black Lives Matter-bevegelsen og utløste omfattende protester mot politivold og rasisme, ikke bare i USA, men verden over.

(©NTB)

Flere nyheter: