Menu
En kvinne er tiltalt for i psykotisk tilstand å ha drept en mann i 50-årene i Gjøvik 24. mars i fjor. Påtalemyndigheten varsler påstand om overføring tvungent psykisk helsevern når rettssaken starter i slutten av januar. Foto: Geir Olsen / NTB

Påtalemyndigheten vil be om tvungent psykisk helsevern for drapstiltalt

Kvinnen som drepte sin nabo i 50-årene på Gjøvik i mars, var psykotisk og kan ikke straffes. Påtalemyndigheten varsler påstand om overføring til helsevesenet.

Av NTB | 05.01.2021 18:08:12

Kriminalitet og rettsvesen: Kvinnen i 20-årene er tiltalt for å ha drept sin nabo 50-årene i Gjøvik sentrum 24. mars i fjor. Mannen ble stukket 26 ganger med kniv i hodet, ansiktet og overkroppen.

Kvinnen ble varetektsfengslet og satt i Bredtveit fengsel i Oslo, og i tiltalen skal hun der ha forsøkt å drepe en annen kvinne ved å stikke henne flere ganger med en spiss plastbit. Der ble den tiltalte overmannet av andre personer som var til stede og fikk avverget et nytt drap.

Rettssaken mot 23-åringen starter i Gjøvik tingrett 25. januar. I tiltalen varsler statsadvokat Iris Storås at det vil bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

(©NTB)

Flere nyheter: