reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff i PST ber om fire ukers varetekt for mannen i 40-årene som er dømt til ni års fengsel i Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Påtalemyndigheten ber om fire ukers varetekt for pågrepet mann i Krekar-saken

Påtalemyndigheten har bedt om fire ukers varetekt for mannen i 40-årene som i likhet med mulla Krekar er dømt til lang fengselsstraff i Italia.

Av NTB | 05.08.2020 15:47:55

Kriminalitet og rettsvesen: Norge mottok 19. juli en arrestordre fra italienske myndigheter for å få mannen utlevert til Italia.

– Deretter har vi foretatt undersøkelser, slik vi skal etter loven, for å vurdere om vilkårene er oppfylt. Vi har kontaktet Kripos og italienske myndigheter, og vi har fått svar. Det har tatt noe tid, sier politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Siktede ble pågrepet av PST utenfor sitt hjem tirsdag morgen.

Etter nye regler om utlevering i Europa som ble innført i november, kan en utlevering nå være mulig i motsetning til tidligere, hvor norske statsborgere ikke kunne utleveres.

Mannen, som er bosatt i Østfold, ble tidligere i sommer dømt til ni års fengsel i Italia uten å være til stede i retten tidligere i sommer.

Han bestrider både varetektsfengsling og grunnlaget for utlevering. Han mener heller ikke at dommen mot ham i Italia er riktig.

Påtalemyndigheten mener at det nå foreligger unndragelsesfare på grunn av den nye arrestordren. Mannens forsvarer, advokat Celina Therese Ekholt, mener imidlertid at det ikke er unndragelsesfare fordi mannen er godt etablert i Norge.

– Han har bodd her i 21 år og hatt statsborgerskap siden 2006. Han har også en kone som er norsk statsborger og de har to små barn, sier Ekholt til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: