Menu
Peter De Vries var en av Nederlands mest kjente krim- og gravejournalister og hadde sitt eget TV-program. Han ble drept i et attentat i Amsterdam i juli i fjor. Foto: AP / NTB

Påstand om livsvarig fengsel etter drap på nederlandsk journalist

Aktor i saken mot mannen som er tiltalt for drapet på den nederlandske krim- og gravejournalisten Peter De Vries la tirsdag ned påstand om livsvarig fengsel.

Av NTB | 07.06.2022 21:16:06

Økonomi og næringsliv: 64 år gamle De Vries ble skutt i hodet da han forlot et TV-studio i Amsterdam i juli i fjor, og han døde ni dager senere av skadene.

En 21 år gammel nederlandsk statsborger, som av mediene i landet er identifisert som Delano G, ble pågrepet og tiltalt for å ha skutt den kjente journalisten.

En 35 år gammel polsk statsborger, identifisert som Kamil E, er tiltalt for å ha kjørt fluktbilen.

Familiemedlemmer fortalte at 21-åringen ble lovet 150.000 euro, over 1,5 millioner kroner, av en kriminell bande for å drepe de Vries. Motivet skal ha vært at journalisten i tiden før drapet var rådgiver for et av aktoratets stjernevitner i saken mot en antatte narkotopp.

Stjernevitnets bror og forsvarer ble også drept, noe som bidro til å styrke politiets teori om hvem som beordret drapet på De Vries.

Delano G har nektet å forklare seg i retten, mens Kamil E har erkjent at det var han som kjørte 21-åringen. Drapsvåpenet ble funnet da politiet stanset bilen med de to mennene, og det ble også funnet DNA-spor som knyttet dem til våpenet.

Dom i saken er ventet 14. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: