Menu
66 år gamle Randi Berntsen ble funnet drept i en leilighet i Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen like etter klokken 2 på natten 10. januar 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Påstand om 16 års fengsel i drapssak i Bergen

Den 44 år gamle mannen som har erkjent å ha drept sin samboer Randi Berntsen (66) i Bergen i fjor, bør fengsles i 16 år, mener aktor.

Av NTB | 04.03.2020 12:17:10

Kriminalitet og rettsvesen: Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen sa i sitt sluttinnlegg i retten onsdag at han mener drapet ble begått med overlegg, skriver Bergensavisen.

Rettsmedisinerne mener at 66-åringen døde etter å ha blitt tilført lim i luftveiene og etterpå kvalt med et tørkle. Hun var trolig død før tiltalte hentet en rekke kniver og en saks og stakk henne.

– Han ventet så en halvtime med å ringe ambulanse, og han var da sikker på at hun var død, sa aktor.

66-åringen ble funnet drept i sin leilighet i Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen like etter klokken 2 på natten 10. januar i fjor.

Den tiltalte 44-åringen, som er svensk statsborger, har i retten erkjent å ha tatt livet av kvinnen, men sier han ikke husker noe.

Forsvareren hans, advokat Torbjørn K. Sognefest, mener elleve års fengsel er passende. Formelt la han ned påstand om at klienten skal anses på mildest mulig måte, skriver Bergens Tidende.

Dom i saken faller trolig fredag i neste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: