reklame for Sheiken Bowling
Menu
Soldater og frivillige på stedet der flyet styrtet. Alle om bord mistet livet. Det er uklart om også personer på bakken omkom eller ble skadd. Foto: Fareed Khan / AP / NTB scanpix

Passasjerfly styrtet i boligområde i Karachi – alle omkom

Alle omkom da et fly fra Pakistan International Airlines (PIA) med nesten 100 personer om bord, styrtet under landing i Karachi i Pakistan.

Av NTB | 22.05.2020 14:33:04

Ulykker og naturkatastrofer: Det opplyser byens ordfører på Twitter fredag ettermiddag.

Flyet, en Airbus A-320, styrtet i et boligområde like ved Jinnah internasjonale flyplass i Karachi fredag ettermiddag lokal tid.

Pakistans helseminister har erklært unntakstilstand på alle landets sykehus i Karachi som følge av flystyrten.

Flyselskapet oppgir at det var 91 passasjerer og en besetning på sju personer om bord.

– Det siste vi hørte fra flygeren var et det var en form for teknisk problem. Det er en meget tragisk hendelse, sier Abdullah H. Khan, talsmann for flyselskapet, ifølge Reuters.

Ifølge luftfartsmyndigheten mistet kontrolltårnet kontakten med flyet om lag ett minutt før landing. Øyenvitner forteller at det virket som om flyet gjorde flere forsøk på å lande før det til slutt krasjet i et boligstrøk.

– Det er for tidlig å uttale seg om årsaken til flystyrten, sier Khan.

– Jeg hørte et stort brak og våknet opp til at folk kalte på brannmannskap, sier en beboer i området, Mudassar Ali. Et stort antall ambulanser og redningsmannskaper er på ulykkesstedet.

Pakistans statsminister Imran Kahn sier han er sjokkert og i sorg etter styrten.

– Bønner og kondolanser går til familiene til de omkomne, skriver han på Twitter.

Flyet kom fra Lahore og styrtet ifølge den pakistanske TV-stasjonen GEO News rett før det skulle lande i Karachi.

Bilder og videoer på sosiale medier og i pakistanske medier viser tykk svart røyk som velter opp fra boligområdet der flyet styrtet. Flere hus er blitt ødelagt.

Flere nyheter: